Bestel hier de volledige versie van " De Schouder "


"De Schouder" Demoversie

Distracties

Techniek:

Twee absolute voorwaarden:

PatiŽnt en schouder zijn in een volstrekt comfortabele en ontspannen toestand.

De behandeling is zeer zacht en volstrekt pijnloos.

De behandeling wordt zeer zacht uitgevoerd op een gewricht dat in maximale rusttoestand is: de patiŽnt is in ruglig met de arm in een neutrale en maximaal comfortabele posisitie.
De therapeut zit naast de patiŽnt en laat de elleboog tegen zijn lichaam rusten. Eťn hand wordt diep in de okselholte geplaatst en de andere hand ligt op acromion-scapula.

De hand in de okselholte geeft een lichte distraktie; een rechtlijnige beweging van de humeruskop in laterale, iets ventrale en craniale richting over een minieme afstand.De andere hand helpt bij de stabilisatie en het lichaam van de therapeut geeft lichte tegendruk op de laterale zijde van de elleboog.

 

 

De beweging gebeurt zeer zacht en ritmisch: de patiŽnt voelt alleen een lichte vibratie. Het ritme varieert van snel ritmisch ( tot 5 uitslagen per seconde) naar traag ritmisch (ťťn bewegingsuitslag per uitademing) .Teneinde een adaptatie van de mechanoreceptoren te vermijden dient het ritme regelmatig te veranderen (versnellen - vertragen).
Indien de behandeling goed wordt verdragen kan de richting van de beweging iets gewijzigd worden ( meer craniaal - caudaal - ventraal - dorsaal).

Definitie | Werkingsmechanisme | Sequentie en follow up | Indikaties |Algemeenheden behandeling

Copyright © 1 mei 1998 L. Ombregt [Home] [Startmenu] [Hoofdmenu]